Vandaag staat de wedstrijd tegen Rotterdam-Zuid 1 op het programma. Om 12 uur moet er gespeeld worden tegen een nog onbekende tegenstander want we spelen er voor het eerst tegen. We verzamelen om 10:15 met zijn allen bij Cleijn Duijn en rijden rond half 11 richting het Rotterdamse.

Aangekomen in een karakteristiek oud zaaltje is er nog volop een volleybal toernooi aan de gang dus 12:00 uur wordt een kwartiertje later. Alles was even wennen. Het zaaltje kent nog de regel onder de bucket “muur is uit” dus als je even niet oplet loop je de kans hard tegen de (met vloerbedekking
bedekte) muur aan te lopen.

Ook de ballen waren wennen want het thuisteam had geen damesballen meegenomen. Ook wij hadden geen ballen bij ons. Gelukkig had de vader van Mike nog 4 heren ballen in de auto. Hier werd mee warmgelopen. De tegenpartij liep warm met een paar rubberen miniballen. De scheids wilde starten met een minibal, gelukkig werd er net op tijd geswitcht naar een leren herenbal waar wij tenslotte mee hadden ingelopen. Hierdoor werd er goed gestart. Bijna alle vrije worpen werden raak geschoten. Het ging zo goed dat er in de 6e minuut zelfs een voorsprong is van 12 punten. Echter door het waanzinnig lang durende eerste kwart komt Rotterdam-Zuid toch weer terug en staat het 23-23.

Het 2e kwart zijn beide teams aan elkaar gewaagd en ging hierdoor op en neer voor wat betreft het scoringsverloop, dan staan wij voor dan weer Rotterdam.
Uiteindelijk rust met een 2 punten voorsprong voor Rotterdam (45-43). In de laatste minuten van het derde kwart hebben wij het wat moeilijker en weet Rotterdam uit te lopen naar (65-57). Deze lijn trekt Rotterdam door in ht 4e kwart en loopt de achterstand op naar het maximum van12 punten. Uiteindelijk weten wij ons weer terug te knokken. Helaas duurde het 4e kwart net te kort want er wordt uiteindelijk met 6 punten verloren (79-73). Een heel leuke wedstrijd om te zien tegen een heel leuke en sportieve tegenstander.